En bra dag!

Sovmorgon idag igen:), men det behövde jag. Somnade inte förräns vid 1, då jag hade känningar av förvärkar:(. Gick upp vid 9. Har inte gjort så mycket idag än. Käkat frukost och bara tatt det lugnt. Har lite foglossning idag, så det känns som det blir en lugn dag idag. Idag fick min svärfar äntligen komma hem från sjukan, så nu e det lite bättre med honom. Det verkar som de har lyckats få bort det värsta av imflamationen i handen:). Snart ska vi åka hem, ska bara stanna hos styvdottern i göteborg och hämta en katt som vi ska ha med oss hem. Hemma blir det mys till melodifestivalen och bara slapp med älsklingen och våra djur:). Härromdagen, närmare bestämt i torsdags va det bombhot på köpcentrat i kungsbacka. Vi hade vägarna förbi på eftermiddagen och såg då alla poliser runt om kring. Dom hade spärrat av så man kunde inte åka precis förbi köpcentrat, obehagligt:(. Det e ju endå en ganska liten stad som e ganska så lugn. Dom hittade ingen bomb så nu e allt lugnt igen:).

Känns bättre!

Igår blev det sovmorgon, härligt:). Gick inte upp förräns vid 8:30. Syvdottern sov oxå över här hos svärmor. Henne körde vi till Göteborg, mitt i smeten skulle hon. Hon skulle säga upp sin lägenhet. När hon står där och fyller i papprerna ser jag till min förskräckelse att en anställd där står och slänger massa plastembalage, sånt som man knäpper med, och jag älskar ju sånt. Så klart så frågar ju jag, kunde ju inte låta bli, om jag fick dom. Hon skratta till och sa ju att jag självklart skulle få det. Så nu har jag att göra en stund:). Vi klara oss helskinnade där i från:), trotts att jag kände mig som den jag e, en bonnatös i storstan. Efter detta åkte vi till svärmor och packade en väska till svärfar som fortfarande e på sjukan. Vi lämnade styvdottern på vägen. När vi hade kört dom 7-8 milen ner fick vi veta att vi inte fick komma in på hans rum. Det visade sig att det va en som hade spytt och dom visste inte om det bara va magsjukan eller vinterkräksjukan. Så dom hade stängt det rummet. Så det va bara till att åka hem till svärmor igen. När vi kom hem så lagade jag middan och svärmor dammsugade. Våran hund stökar ner en del. Sen blev det let´s dance och OS på tv.

Jobbigt värre!

Har gått halva tiden av graviditeten och har redan foglossning och blodtrycksfall:(. I dag har vi dragit ner till en stad nedanför göteborg för att hälsa på svärmor och hjälpa henner eftersom svärfar fortfarande e på sjukan. Han opererades igår kväll på tre ställen i handen för blodförgiftning. Vi va nere på sjukan och hälsa på han förut, han hade gipsad hand. Vi har även varit runt och hjälpt svärmor att handla och min ena styvdotter va me oxå. Svärmor bjöd på pizza sen efter den långa dagen. Nu e jag trött så det får vara bra för idag.

Inget bra slut på dagen:(

Idag har det varit ganska så lugnt. Har varit en slappdag idag. Har haft foglossning, men känner mig lite bättre nu. Svärmor ringde i eftermiddags och tala om att svärfar va på väg till sjukhuset:(. Han har fått blodförgiftning, och det e tydligen ganska allvarligt, inget kul alls. Nu ska han opereras ikväll på tre ställen i handen:(. Det jobbiga e att min svärmor e handikappad, hon har bara ett ben så hon klarar sig inte så bra själv. Hemma går bra för henne, men hon kommer inte iväg och kan handla, som hon hade behövt, eller hämta posten:(. Sen e det ju andra tråkiga saker som händer som jag inte riktigt kan hänga ut här, men det kommer kanske senare. Gillar bara inte att andra försöker att påverka andra till ett beslut som man kan ångra senare då det e försent:(. Nu ska jag mysa med min älskling och våra djur till OS och bara vara och droppa allt. Det finns en dag imån me när man endå inte kan påverka något idag..

Uch vilken dag!

Ingen rolig dag alls idag:(. Lite illamående och blodtrycksfall, men det e ju sånt som tillhör graviditeten. Gick upp redan klockan 6 i morse, men gick och lade mig och sov en stund igen. Nu börjar jag känna mig lite bättre:). Har precis fått en bästa vän=strösocker, hörde tipps om det att man ska äta en sockerbit när man får blodtrycksfall. Hade ju så klart inte det hemma, men strösocker går ju lika bra. Å ingen e ju gladare än jag. Jag får ju inte dricka redbull nu så nu får jag min energi genom att käka strösocker och det e ju bra me:). Dagen fortsätter i OS tecken. Ikväll blir det mycket Sverige på programmet och mycket mys med älsklingen, hunden och katten vill säkert vara med och knö sig med oss i soffan me:). Lite kaffe på det här så blir det mycket bättre:). Lite grinig e jag, det e väll hormonerna, e väldigt lättretlig:(. Försöker ju att sluta å röka å det går ju sådär. Ibland går det skitbra och ibland när hormonerna är som dom e så går det inte alls. Köpte ett paket igår, tänkte det skulle bli den absolut sista, men det paketet tog ju slut så jäkla fort:(, men det e väll min kära älskling som oxå har rökt en del på dom. Nu får det fan i mig bli det sista.

Helt färdig!

Va uppe klockan 6 i morse och lyssnade på hockeyn, titta orkade jag inte, va helt färdig i morse. Men Sverige vann:)). Har varit hos älsklingens ex och hämtat en dobberman som vi ska ha som dom har haft tillsammans innan. Han e jätte go och snäll:). Så va vi ute och käka pizza :P, så det blev en låång dag, så nu e jag helt färdig. Nu blir det att slappa framför tv:n. Det blir "familjen annorlunda" och OS på tv idag. Beodra älsklingen att sätta på lite kaffe så man orkar med nåågra timmar till innan man ska gå och lägga sig.

Snart så börjar det!

Väntar förväntansfullt på hockeyn:). Jäkla tid det e på bara:(. Har ingen lust att gå upp så tidigt egentligen, men va gör man. Det e ju sverige-finland och det tänker jag inte missa,så det blir väll till att sova väldigt snart. Tidskiljnaden blir väll lite bättre nästa vinte-OS, då det e i Ryssland:).

Slappadag!

I dag har det varit och blir en slappadag. Vi har lyckats ta oss till affären och handlat lite trotts all snö på våran väg. Fick bara skotta ut bilen sen gick det bra, så va vi ute en sväng med hunden me. Finns mycket bra att se på tv idag:). Ikväll blir det OS som vanligt. Imån bitti blir det hockey så klart. Sverige spelar ju mot Finland, det får man ju bara inte missa:).

Snart go midda och myskväll:).

Sitter och kollar på tillbaka till framtiden 2, den e bra den:), och väntar på att potatisen snart ska ha kokat färdig. Blir stekt potatis, marinerat kött, brunsås och syltlök till det, det e smaskens det :P. Sen blir det myspys framför tv:n, det e ju OS och melodifestivalen:). Katten och hunden vill säkert vara med på ett hörn me:)

Sikken dag!

Snö, snö och åter snö. Det bara vräker ner snö här idag. Mysigt e det ju men det e jobbigt ute. Kommer ju inte fram någonstans. Körde till den lilla affären förut, fanns ju knappt någon väg att köra på, bara driver överallt eftersom det blåser så mycket här uppe:(. Men nu har vi det viktigaste hemma så vi klarar oss ett par dagar i alla fall. Får hoppas att ovädret lägger sig snart. Har en jätte söt dobberman hemma över helgen:). Trodde inte att JAG skulle gosa med en dobberman precis, och stor e han me, men han är ju jätte go:). Blev beten av en hund i örat och i läppen när jag va liten, så jag blev lite rädd för hundar i ett par år frammåt, men det släppte ju på ett par år. Men just dobberman har jag haft stor respekt för. Men Rambo e ju så söt och såå snäll så han kan man ju bara inte vara rädd för. Det e bara att visa vem som bestämmer och det e ju JAG! Sitter och kollar på reprisen på OS ifrån nattens OS med Rambo och våran katt Stisse. Ska laga till en god midda sen och ha lite myspys med Älsklingen, hunden och katten till melodifestivalen och OS.

En sööt dobberman

RESA!

I går efter ultraljudet fortsatte vi  några mil till och hälsade på svärmor och svärfar och där är vi än. Det är jätte roligt att vara här. Det är mycket trevliga människor och det är alltid roligt att vara här. Igår blev vi bjudna på pizza. Idag har vi varit iväg på olika ställen och shoppat:). Till midda fick vi något som jag aldrig har tyckt om tidigare.....pannbiff, potatis och brunsås :P och det va jätte gott:). Resten av kvällen blir till att umgås och titta på OS:). I mån blir det lite mer shopping, det vi missade idag, och sen ska vi åka hem i detta snöovädret:(.

BEBIS!

Då har man varit på ultraljud idag då:)). Det va JÄTTE roligt:). Det var bara en bebis och inte tvillingar som jag va inne på först, men det va väll tur med det på sätt å vis:). Men nu e magen normalstor. Den va välldigt livlig så det va inte lätt att ta kort *s*. Det gick inte att kolla va det e för kön, det får man göra senare och på ett annat skjukhus privat, inget sjukhuset står för. Men det får det vara värt för gubben tjötar så. Han vill köpa en fyrhjuling eller ponny *s*. Han förstår inte att barnet behöver växa till sig först. Men det e väll som vanligt när det gäller killar, dom blir ju som barn på nytt när dom får barn *s*.

Bebisen ca vecka 18

Spännande!!

Då ska man upp tidigt imån och iväg till sjukhuset på ultraljud:)). Det ska bli jätte kul att få se bebisen i magen! Frågan har ploppat upp i mitt huvud hur många det kan vara?!. Magen var så stor i början och då menar jag ovanligt stor. Har gått med tanken på att det kan vara tvillingar. Men om det nu skulle vara det så e man ju lite förberedd på det. Pojkvännen har lyckats övertala mig att vi ska kolla vilket kön det e, så det ska blir riktigt roligt imån:))♥♥

Totalt överaskad!

Eftersom min älskling jobbade i helgen fick jag min AllaHjärtansDag present idag i stället. Han har köpt en stjärna på himelen vi Karlavagen åt mig som han har döpt efter mig:)). Blev förstås jätte glad men samtidigt chockad då man inte tänker på att man kan göra så. Snacka om romantiskt:))

Här någonstans ligger min alldeles egna stjärna

HAHAHA Detta stämmer så jäkla bra!!

läs inte detta om du är född på 90-talet ;-)

Till alla barn som överlevde 60- , 70- och 80 - talet...

Först så överlevde vi att födas av mammor som rökte och drack under graviditeten. De tog magnecyl och alla möjliga läkemedel samt åt tonfisk direkt ur burken men blev aldrig testade för diabetes.

Efter detta trauma blev vi lagda på mage för att sova i en spjälsäng målad i en rosa eller babyblå färg med hög blyhalt. Vi hade ingen barnsäkerhet på medicinburkar, dörrar eller fönster och när vi cyklade hade vi ingen hjälm!! För att inte tala om vilken risk vi tog när vi liftade.

Som spädbarn och barn åkte man bil (med rökande föräldrar) utan barnstol, bilkudde, säkerhetsbälte eller airbag. Vi drack vatten direkt ur trädgårdsslangen och INTE ur glas eller flaska. Vi delade läsk med flera kompisar och drack direkt ur flaskan och INGEN dog av detta.

Vi åt muffins, Mammas bullar, vitt bröd, riktigt smör och för mycket socker på cornflakes och i filen. Inte blev vi överviktiga för det!

För att:
VI VAR ALLTID UTE OCH LEKTE!!!

Vi kunde gå hemifrån på morgonen leka hela dan och kom hem när gatlyktorna var tända. Ingen kunde nå oss på hela dan OCH VI VAR OKEJ!!

I timmar kunde vi bygga lådbilar av skräp för att sedan åka ned för någon backe och då upptäcka att vi glömt bromsarna. =) Efter att vi åkt in i träd och buskar ett par gånger lärde vi oss att lösa problemet.

Vi hade inga Playstation, Nintendo, X-box, ingen video eller DVD, inga 150 kanaler på TV:n, inget surroundljud, CD-spelare, inga MOBILTELEFONER, DATORER inget Internet eller MSN Vi hade VÄNNER och dom fann vi UTOMHUS!!

Vi föll från träd och tak, skar oss, bröt armar och ben, slog ut tänder!!

Och inte blev någon stämd eller anmäld för det.

Vi åt maskar och kakor gjorda av sand eller jord o ch inte fortsatte maskarna att leva i magen!! Vi fick luftgevär vid 10 års ålder, vi hittade på spel och lekar med hjälp av en pinne och en tennisboll, och fast man sa att det kunde hända, så var det inte så många som fick sina ögon utpetade av pinnar.

Vi cyklade eller gick till kompisar, ringde eller knackade på och ibland steg vi bara in och pratade med dem. Fotbollslaget hade uttagningar och alla blev inte uttagna, dom som inte blev det, fick lära sig att handskas med besvikelsen OTROLIGT ELLER HUR!!??

Tanken på att våra föräldrar skulle stå på vår sida om vi bröt mot lagen fanns inte. Dom var faktiskt lagens högra arm!!

Denna generation har faktiskt fostrat dom största risktagarna, problemlösarna och investerarna någonsin.

Dom senaste 50 åren har varit en explosion av uppfinningar och nya ideèr. Vi hade frihet, misslyckanden, framgång och ansvar och vi lärde oss att ta allt detta!!

Om du är en av dem så:
GRATTIS!!

Du kanske vill dela med dig av detta till andra som har haft turen att få växa upp som barn den tiden innan ADVOKATER och MYNDIGHETER reglerade ditt liv för 'DITT EGET BÄSTA'??

OS-BAKIS!

Känner mig helt färdig. Har vänt på dygnet nu när OS har börjat. Har sovit 4 timmar i natt i 2 omgångar. Det e skit att det ska va sån tidsskiljnad:(. Men, men det e ju bara va fjärde år och om ett par dagar blir dygnet normalt igen:).


Trött efter en hård natt med OS-tittande

Beslutångest!

Antingen ska jag sova en stund eller så ska jag dricka en jäkla massa kaffe för att kunna kolla på OS-invigningen kl 3 i natt. Får ju bara inte missa detta. Det sker ju bara va 4:e år.

Snart myskväll:)

I dag blir det marinerade kotletter, stekt potatis och brunsås till midda:P,sen blir det godis och mys till OS med älsklingen♥♥ och katten vill säkert vara med på ett hörn som vanligt:)

Recept!

Risotto con Bitto (Risotto med alpost) Beräknat på 4 pers. 2.msk olivolja 1.st scholottenlök eller 1/2 gul lök 4.dl risottoris (helst carnaroli) 1/2. dl vitt vin 1.liter buljong 2.msk smör 100.g lagrad ost (Bitto eller Emmentaler) Gör så här: Hetta upp oljan i en tjockbottnad kastrull. Fräs upp den finhackade löken. Tillsätt riset, rör om och låt det steka under ständig omrörning tills risgrynen är glansiga. Häll i vinet och låt det koka in. Grönsaks- eller hönsbuljong ska vara varm. Tillsätt ca en deceliter i taget och rör om hela tiden tills vätskan börjar absorbera av riset. Fortsätt så tills risgrynet nästan är mjuka. Det tar ca 18-20 minuter. Tillsätt smöret och rör om så att det blandar sig väl i risotten. Rör ner tärningar av osten och rör tills de börjar smälta. Konsistensen ska vara krämig all´onda, så den flyter ut som en våg på tallriken.

Har själv inte provat den. Såg den på tv och det verkar välldigt gott:P

Godmorgon!

Då va det sovmorgon idag, härligt:). Då va beslutet taget och det gladde MYCKET:), så nu blir det en välldigt bra fredag med OS och allt va dagen har att erbjuda. Ner till affären en sväng och handla får bli det första på listan idag.

Oj då!

Klockan blev mycket när man satt här och skulle lära sig. nu e det godnatt och tack för kaffet. Imån e det ju OS:), det får man ju inte missa. Det kan bli kul:)

Myspys

Myser framför tv:n med mina älsklingar till the fast and the furious tokyo drift. En jäkligt bra film för en som gillar sånna filmer:)

Våran katt Stisse. En välldigt kärleksfull liten kattÄlsklingen får hämta vatten på toa till kaffet då rören i köket har frysit

Första dagen på bloggen!

Då har man börjat att göra som alla andra, skaffa sig en blogg. Får se när sidan blir färdig. Har inte börjat att bli så haj på det här än, men det kommer väll:)

Älsklingen på jobb i Norge


Älsklingens motorcyckel


Älsklingens motorcyckel


Välkommen till min nya blogg!